ŠABAN JE 1974. GODINE BIO U ZATVORU: Javio se njegov drug iz mladosti I OTKRIO VELIKU TAJNU!

Vijest o smrti folk pjevača  Šabana Šaulića,  potresla je sve, kako njegovu porodicu, tako i prijetelje. Mnogo njih pojavilo se u njegovoj kući na Dedinju kako bi posjetili porodicu u ovim teškim trenutcima..

Jedan od onih koji  ga se rado  sjećaju i koji vole pričati o njemu je i penzioner iz Sarajeva, Avdija Karahmet ,koji je zajedno sa Šabanom  služio  1974. JNA u  makedonskom gradu Bitolju.

Avdija je ispričao kako je Šaban bio vezista, ali se ni po čemu nije želio izdvajati od ostalih. Bio je dobar drug i svima je htio pomoći. Dobro je igrao odbojku, dok je u stonom tenisu bio slab. Kako on navodi, znali su igrati do kasno u noć, i nije ga mogao pobijeti.

Dodao je još kako je Šaban pobjegao iz vojske kako bi  snimio pjesmu “Kako si, majko, kako si, oče”,zbog čega je dobio i zatvorsku kaznu koju je odslužio. Šaban je često pravio koncerte u Domu Armije za vojnike, a nije bio  privilegiran ni u čemu. Samo su se starješine nekada otimale oko njega, da bi im pjevao na nekim privatnim zabavama, rekao je Avdija.

 

Image result for saban saulic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *